Gespecialiseerd kok (patisserie)

Doelgroep:

Beroepsbeoefenaars die reeds ruime ervaring hebben binnen het koks vak en zich graag verder willen specialiseren in hun vakgebied. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een zelfstandig werkend koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.

 

Als gespecialiseerd kok bereid je bijzondere, creatieve of luxe gerechten en je organiseert de werkzaamheden die in de keuken plaatsvinden. Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Een andere taak die je uitvoert is het samenstellen en vormgeven van de menukaart. Je functioneert op hoog niveau en werkt snel. Binnen deze taken werk je in nauwe samenwerking met je leidinggevende. Tot slot help je ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geef je leiding aan de medewerkers binnen jouw afdeling/partie.

 

De opleiding tot gespecialiseerd kok is praktisch gericht. Lessen worden o.a. vormgegeven door de expert van het vakgebied. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

 

Toelatingseisen:

U moet in het bezit zijn van een kok niveau 3 diploma. Het is alleen zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk worden toegepast om zodoende een noodzakelijke routine op te bouwen. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

 

Opleidingsduur:

35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

 

Studiebelasting:

2 á 3 klokuren per week

 

Lesdagen:

Patisserie: dinsdag van 15.30 t/m 20.30u (onder voorbehoud)

 

Start opleiding:

april 2018 en sept. 2018

 

Kosten: (lesgelden + examenkosten + kosten ingrediënten)

Patisserie  €3750,-

 

Examen:

Als het gehele programma doorlopen is, dan kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. De examens worden afgenomen door een erkend opleidingsinstituut.