Keuken-assistent

Doelgroep:

Voor iedereen die de eerste stappen richting arbeid in de keuken wil zetten. De opleiding keuken assistent bereidt voor op instroomfuncties in de horeca en is gericht op onder meer studenten uit het praktijkonderwijs en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Als keuken assistent ondersteun je bij het bereiden van maaltijden en gerechten in de keuken van een instelling of restaurant. Je bereidt voedsel met verschillende soorten keukenmateriaal en apparatuur. Denk hierbij aan het schoonmaken van groenten en fruit, het beleggen van broodjes en het maken van salades. Daarnaast controleer je ingrediënten op bederf, zet borden en schalen klaar. Proef je gerechten en breng deze naar de afdelingskeuken. 

 

De opleiding bestaat voor een belangrijk deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het accent ligt op de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

 

Toelatingseisen:

Aan deze opleiding zijn geen speciale eisen ten aanzien van een bepaalde vooropleiding noodzakelijk. Het is alleen zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk kunnen worden toegepast om zo een routine te creëren. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

 

Opleidingsduur:

17 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

 

Studiebelasting:

2 á 3 klokuren per week

 

Lesdagen:

Vrijdag van 09.30u t/m 14.30u (onder voorbehoud)

 

Start opleiding:

September 2018

 

Kosten: (lesgelden + examenkosten + kosten ingrediënten)

€2250,-  + kosten boeken: €85,-

 

Examen:

Als het gehele programma doorlopen is, dan kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. De examens worden afgenomen door een erkend opleidingsinstituut.