Kok

Doelgroep:

De opleiding is geschikt voor beginnende beroepsbeoefenaars, enthousiaste vakmensen of gepassioneerde hobbykoks die graag een diploma willen behalen. Voor zowel jong als oud, voor iedereen die praktijkgericht aan de slag wil en de basisbeginselen van het koken verder wil ontwikkelen.

 

De kok komt vooral voor in het reguliere horeca segment, al dan niet deel uitmakend van een keten waarbij gerechten uit verse ingrediënten en/of door leveranciers voorbewerkte en geportioneerde producten worden bereid/samengesteld. De kok is (mede)verantwoordelijk voor de (voor)bereiding en opmaak van gerechten. De kok werkt volgens vaste instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentatie.

 

De koksopleiding bestaat voor een groot deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

 

Toelatingseisen:

Aan deze opleiding zijn geen speciale eisen ten aanzien van een bepaalde vooropleiding noodzakelijk. Het is alleen zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk kunnen worden toegepast om zo een routine te creëren. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

 

Opleidingsduur:

35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

 

Studiebelasting:

2 á 3 klokuren per week

 

Lesdagen:

Woensdag of vrijdag van 09.30u t/m 14.30u (onder voorbehoud)

 

Start opleiding:

september 2018

 

Kosten: (lesgelden + examenkosten + kosten ingrediënten)

€4050,-  + kosten boeken: richtprijs € 275,- (dit i.v.m. ontwikkeling nieuw lesmateriaal SVH, boeken zijn optioneel maar zijn wel van toegevoegde waarde)

 

Examen:

Als het gehele programma doorlopen is, dan kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. De examens worden afgenomen door een erkend opleidingsinstituut.