Zelfstandig werkend kok

Doelgroep:

De opleiding is geschikt voor beroepsbeoefenaars die ervaring hebben binnen het koks vak en graag hun werk willen bekronen met een diploma. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.

 

De zelfstandig werkend kok is vooral werkzaam in het middensegment bedrijven zoals brasseries, hotels, restaurants en eetcafés, maar de grotere bedrijven behoren ook tot de mogelijkheden. De zelfstandig werkend kok is normaliter alleen werkend, met ondersteuning van één of enkele hulpkracht(en). Hij/zij is belast met de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken van het bedrijf. Hiertoe is hij/zij verantwoordelijk voor het toezien op het bereiden van gerechten en de operationele randvoorwaarden voorraadbeheer en contacten met de leveranciers. De zelfstandig werkend kok levert input aangaande de samenstelling en wijziging van de menu’s, kaart en methoden.

 

De zelfstandig kok opleiding bestaat voor een deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

 

Toelatingseisen:

U moet in het bezit zijn van een kok niveau 2 diploma. Daarnaast is het zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk worden toegepast om zodoende een noodzakelijke routine op te bouwen. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

 

Opleidingsduur:

35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

 

Studiebelasting:

2 á 3 klokuren per week

 

Start opleiding:

september 2018

 

Lesdagen:

Maandag of dinsdag van 09.30u t/m 14.30u (onder voorbehoud)

 

Kosten: (lesgelden + examenkosten + kosten ingrediënten)

€4300,-  + kosten boeken: richtprijs € 275,- (dit i.v.m. ontwikkeling nieuw lesmateriaal SVH, boeken zijn optioneel maar zijn wel van toegevoegde waarde)

 

Examen:

Als het gehele programma doorlopen is, dan kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. De examens worden afgenomen door een erkend opleidingsinstituut.