Kookstudio Thorn - Paul Kitzen

SVH Wijn 2

De praktijkopleiding vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. Per training/cursus worden ca. 15 wijnen geproefd en besproken. Voor het theorie deel wordt gebruik gemaakt van Wijntraining Online. Toegang tot deze online training ontvang je direct na inschrijving!Zo kun je gelijk aan de slag!

€ 350.00

(exclusief examen)

Locatie

Kookstudio Thorn

Eyckholtstraat 11

6116 BR Roosteren

Opleidingsduur

1 lesdag

Studiebelasting
Zelfstudie: 8-12 uur

Lesdagen

17 april 2023

Lestijden

10.00 uur – 16.00 uur

Wat leer je onder andere?

Tijdens de training/cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:


De wijngebieden in de wereld

Smaak van wijn, smaakfactoren, wijnbouw en vinificatie

Karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden

Kwaliteitsverschillen herkennen

Alles over wijnwetgeving

Inschrijven

Schrijf je nu in

Doelgroep

Deze praktijkopleiding is geschikt voor medewerkers in horeca, wijnhandels, supermarkten en groothandel. Ook is deze wijntraining prima geschikt voor de enthousiaste thuis hobbykok en wijnliefhebber. Je hebt geen vooropleiding of uitgebreide wijnkennis nodig om mee te kunnen doen.

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. Wel is voldoende beheersing van de Nederlandse taal een vereiste.

Examen

Het SVH wijn examen wordt afgenomen door de externe examenorganisatie van het SVH.Wanneer je de praktijkdag volgt en het e-learning programma volgt, kun je je hiervoor apart aan melden. Hier vind je het overzicht van de examen data. Het examen SVH Wijn 2 is gebaseerd op de eindtermen SVH Wijn 2.


Het examen bestaat uit 46 meerkeuzevragen en duurt 45 minuten.
De eerste zes examenvragen hebben betrekking op de vier verschillende wijnen die je moet proeven. Van de vier wijnen zijn er twee wit en twee rood. Elk wijnglas bevat 50 ml. wijn. Tijdens het examen wordt geen wijn bijgeschonken. Naast de wijnen zal een glas met water en een spuugemmer klaar staan. Het glas water kan op verzoek worden bijgeschonken. Je mag zelf bepalen in welke volgorde je de examenvragen gaat beantwoorden.

Let op: Het SVH wijn 2 examen is niet inbegrepen. Je dient je hier voor apart aan te melden.

Volg ons op social media

Instagram  Facebook