Kookstudio Thorn - Paul Kitzen

SVH Wijn 3

Deze opleiding geeft je een brede kennis van wijn. We gaan hierbij uit van het leren en studeren over wijn in een gezellige sfeer. We verdiepen ons in:

De wijngebieden in de wereld, proeven en beoordelen van wijn, karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden, wijnbereiding, vinificatie en kwaliteitsverschillen herkennen.

€ 699.00

(exclusief examen)

Locatie

Kookstudio Thorn

Eyckholtstraat 11

6116 BR Roosteren

Opleidingsduur

24 uur, dit is verdeeld over verschillende dagdelen (4 of 8)

Studiebelasting
Zelfstudie: 24-32 uur

Lesdagen

In acht avonden of vier dagen

Lestijden

Tijd nader te bepalen

Wat leer je onder andere?

Tijdens de training/cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Deel 1: De Smaak van wijn, smaakfactoren, wijnbouw en wijnbereiding, vinificatie

Deel 2: Wijnwetgeving, wijnbouw zones algemeen, Noord Frankrijk

Deel 3: Frankrijk zuid

Deel 4: Spanje en Portugal

Deel 5: Italië

Deel 6: Overige Europa

Deel 7: Ontdek de nieuwe wereld

Deel 8: Gastronomie van SVH meesterkok

Deel 9: SVH wijn 3 examen (Let op! Dit vindt plaats op locatie Houten)


Proefexamen vindt plaats middels de digitale classroom!

Inschrijven

Schrijf je nu in

Doelgroep

Deze SVH wijntraining is geschikt voor medewerkers in horeca, wijnhandel, supermarkten en groothandel. Ook is deze wijntraining prima geschikt voor de enthousiaste thuis hobbykok en wijnliefhebber.

Toelatingseisen

We raden aan om deze gevorderden training te starten met enige basiskennis van wijn. SVH wijn 2 of soort gelijk is een pré.

Examen

De eindtermen SVH Wijn 3 zijn de basis voor de examens SVH Wijn 3. Deze eindtermen vindt je op www.svh.nl. Het examen SVH Wijn 3 bestaat uit twee examenonderdelen: Theorie en organoleptisch. Voor het behalen van het SVH Diploma Wijn 3 dienen beide examens behaald te worden.

Exameneisen SVH Wijn 3 Theorie
Algemeen: Het examen SVH Wijn 3 Theorie bestaat uit 40 meerkeuze vragen. Bij elke meerkeuzevraag heb je drie keuzemogelijkheden (A, B en C), waarvan één keuzemogelijkheid het juiste antwoord is. Het examen duurt 45 minuten. Alleen het ‘Om mee naar huis te nemen’-formulier mag mee naar huis worden genomen. Hiermee kan je de eerste werkdag na het examen de voorlopige antwoorden van het examen inzien op de website van SVH.

Exameneisen SVH Wijn 3 Organoleptisch
Algemeen: Bij het examen SVH Wijn 3 Organoleptisch moet je zes verschillende wijnen proeven. Van de zes wijnen zijn er drie wit en drie rood. Van elke wijn wordt 50 ml. uitgeschonken. Tijdens het examen wordt geen wijn bijgeschonken. Naast de wijnen zal een glas met water en een spuugemmer klaar staan. Het glas water kan op verzoek worden bijgeschonken.

Het examen bestaat uit zes meerkeuze vragen en twee proefnotities. Elke meerkeuzevraag heeft drie keuzemogelijkheden (A, B en C), waarvan één keuzemogelijkheid het juiste antwoord is. Voor de wijnen in glas 3 en glas 6 moet je een proefnotitie maken op een proefnotitieformulier en daarbij gebruik maken van de buitenste ring van het bijgeleverde smaakwiel. Het examen duurt 45 minuten.

Let op: Kandidaten die deelnemen aan het SVH Wijn 3 Organoleptisch examen moeten de minimale leeftijd van 18 jaar hebben. Indien de kandidaat 16 of 17 jaar oud is, zullen er voorwaarden worden gesteld aan de wijze waarop de kandidaat het examen maakt. Voor meer informatie over deze speciale voorwaarden kan je contact opnemen met de opleider of met SVH.


Het SVH wijn 3 examen is niet inbegrepen. Je dient je hier voor apart aan te melden.

Volg ons op social media

Instagram  Facebook