Gespecialiseerd kok: patisserie

Beroepsbeoefenaars die reeds ruime ervaring hebben binnen het koks vak en zich graag verder willen specialiseren in hun vakgebied. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een zelfstandig werkend koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.

€3850,-
incl. eventuele examenkosten

Opleidingsduur
35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week

Lestijden *
09.30u tot 14.30u of
15.00u tot 20.00u.

Start vakopleiding
september 2019

Wat leer je onder andere?

Boulangerie / beslagsoorten / korstdegen / confiserie / macarons / ijssoorten / chocoladewerk / tartelettes / taarten en gebak / desserts op bord

Inschrijven

Schrijf je nu in

Doelgroep

Als gespecialiseerd kok bereid je bijzondere, creatieve of luxe gerechten en je organiseert de werkzaamheden die in de keuken plaatsvinden. Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Een andere taak die je uitvoert is het samenstellen en vormgeven van de menukaart. Je functioneert op hoog niveau en werkt snel. Binnen deze taken werk je in nauwe samenwerking met je leidinggevende. Je signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen. Tot slot help je ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geef je leiding aan de medewerkers binnen jouw afdeling/partie.

De vakopleiding tot gespecialiseerd kok is praktisch gericht. Lessen worden o.a. vormgegeven door de expert van het vakgebied. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

Toelatingseisen

U moet in het bezit zijn van een kok niveau 3 diploma. Het is zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk worden toegepast om zodoende een noodzakelijke routine op te bouwen. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

Examen

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examens wordt afgenomen door het SVH, waarmee u een deelcertificaat patisserie SVH – Gespecialiseerd kok kunt behalen. De drie deelcertificaten (koude keuken, warme keuken en patisserie) te samen leiden tot het SVH branchediploma Gespecialiseerd kok.

De examens zullen in september 2020 worden afgenomen.

* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. In juni zal de lesdag onder voorbehoud definitief worden gemaakt. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Onze vakopleidingen

Kookstudio Thorn - Opleiding Keuken assistent

Keuken assistent

Voor iedereen die de eerste stappen richting arbeid in de keuken wil zetten. De vakopleiding keuken assistent bereidt voor op instroomfuncties in de horeca en is gericht op onder meer studenten uit het praktijkonderwijs en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


iconMeer informatie

Kookstudio Thorn - Opleiding Kok

Kok

De vakopleiding is geschikt voor beginnende beroepsbeoefenaars, enthousiaste vakmensen of gepassioneerde hobbykoks die graag een diploma willen behalen. Voor zowel jong als oud, voor iedereen die praktijkgericht aan de slag wil en de basisbeginselen van het koken verder wil ontwikkelen.


iconMeer informatie

Kookstudio Thorn - Opleiding Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig werkend kok

De vakopleiding is geschikt voor beroepsbeoefenaars die ervaring hebben binnen het koks vak en graag hun werk willen bekronen met een diploma. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.


iconMeer informatie

Kookstudio Thorn - Opleiding Gespecialiseerd kok: warme & koude keuken

Gespecialiseerd kok: warme & koude keuken

Beroepsbeoefenaars die reeds ruime ervaring hebben binnen het koks vak en zich graag verder willen specialiseren in hun vakgebied. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een zelfstandig werkend koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.


iconMeer informatie

Kookstudio Thorn - Opleiding Gespecialiseerd kok: patisserie

Gespecialiseerd kok: patisserie

Beroepsbeoefenaars die reeds ruime ervaring hebben binnen het koks vak en zich graag verder willen specialiseren in hun vakgebied. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een zelfstandig werkend koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.


iconMeer informatie

Volg ons op social media