Kookstudio Thorn - Paul Kitzen

Gespecialiseerd kok: warme & koude keuken

Beroepsbeoefenaars die reeds ruime ervaring hebben binnen het koksvak en zich graag verder willen specialiseren in hun vakgebied. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een zelfstandig werkend koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.

Kookstudio Thorn - Particuliere Vakopleidingen

4880.00

Opleidingsduur

35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week

Lestijden *
Lestijden zijn van 09.30u tot 14.30u of van 15.00u tot 20.00u. (Lesdag: dinsdag of woensdag o.v.b.)

Start vakopleiding
In de week van  2 september 2024

Wat leer je onder andere?

Orgaanvlees / speciale soepen / worst maken / terrines & paté / moderne kooktechnieken / vegetarisch koken /wildbereidingen / schaal- en schelpdieren / gevogelte / fermenteren en conserveren / dresseren van borden

Inschrijven

De gekozen opleiding is momenteel vol! Stuur een mail naar info@kookstudiothorn.nl met je naam en telefoonnummer. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Een mogelijkheid kan zijn dat we een extra klas opstarten.

Doelgroep

Als gespecialiseerd kok bereid je bijzondere, creatieve of luxe gerechten en je organiseert de werkzaamheden die in de keuken plaatsvinden. Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Een andere taak die je uitvoert is het samenstellen en vormgeven van de menukaart. Je functioneert op hoog niveau en werkt snel. Binnen deze taken werk je in nauwe samenwerking met je leidinggevende. Je signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen. Tot slot help je ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geef je leiding aan de medewerkers binnen jouw afdeling/partie.

De vakopleiding tot gespecialiseerd kok is praktisch gericht. Lessen worden o.a. vormgegeven door de expert van het vakgebied. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

Toelatingseisen

U moet in het bezit zijn van een zelfstandig werkend kok (niveau 3) diploma. Het is zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk worden toegepast om zodoende een noodzakelijke routine op te bouwen. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

Examen

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met officiële examens. De examens worden afgenomen door het SVH, waarmee u een deelcertificaat koude keuken en een deelcertificaat warme keuken SVH – Gespecialiseerd kok kunt behalen. "De deelcertificaten (koude keuken, warme keuken en patisserie) te samen leiden tot het SVH branchediploma Gespecialiseerd kok. Aangepast examen doen? Informeer naar de mogelijkheden.

Documenten

Eindtermen Gespecialiseerd kok


* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. Begin augustus 2024 zal de lesdag definitief worden gemaakt!

Volg ons op social media

Instagram  Facebook