Kookstudio Thorn - Paul Kitzen

Keuken assistent

Voor iedereen die de eerste stappen richting arbeid in de keuken wil zetten. De vakopleiding keuken assistent bereidt voor op instroomfuncties in de horeca en is gericht op onder meer studenten uit het praktijkonderwijs en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kookstudio Thorn - Particuliere Vakopleidingen

2368.00
excl. boeken

Opleidingsduur

17 lessen van 5 klokuren
(incl. examen)

Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week

Lestijden *
Lestijden zijn van 09.30u tot 14.30u of van 15.00u tot 20.00u.

Start vakopleiding
In de week van  4 september 2023

Wat leer je onder andere?

Bereiden van pastagerechten / werken met back-off producten / bereiden van soepen / hygiëne in de keuken / basis warenkennis / bereiden van maaltijdsalade / omgaan met geleverde goederen / afwerken van (lunch) gerechten

Inschrijven

Schrijf je nu in

Doelgroep

Als keuken assistent ondersteun je bij het bereiden van maaltijden en gerechten in de keuken van een instelling of restaurant. Je bereidt voedsel met verschillende soorten keukenmateriaal en apparatuur. Denk hierbij aan het schoonmaken van groenten en fruit, het beleggen van broodjes en het maken van salades. Daarnaast controleer je ingrediënten op bederf, zet je borden en schalen klaar, proef je gerechten en breng je deze naar de afdelingskeuken.

De opleiding bestaat voor een belangrijk deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het accent ligt op de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

Toelatingseisen

Aan deze vakopleiding zijn geen speciale eisen ten aanzien van een bepaalde vooropleiding noodzakelijk. Het is alleen zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk kunnen worden toegepast om zo een routine te creëren. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

Examen

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna u een officieel branche erkend diploma SVH – Keuken assistent behaalt. Aangepast examen doen? Informeer naar de mogelijkheden.

Boeken

Keuken assistent

Documenten

Eindtermen Keukenassistent (KAS)


* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. Begin augustus 2024 zal de lesdag definitief worden gemaakt!

Volg ons op social media

Instagram  Facebook