Kok
De vakopleiding is geschikt voor beginnende beroepsbeoefenaars, enthousiaste vakmensen of gepassioneerde hobbykoks die graag een diploma willen behalen. Voor zowel jong als oud, voor iedereen die praktijkgericht aan de slag wil en de basisbeginselen van het koken verder wil ontwikkelen.
4450.00
excl. boeken
Opleidingsduur
35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren
Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week
Lestijden *
Lestijden op donderdag van 09.30u tot 14.30u of op vrijdag van 09.30u tot 14.30u. (Lesdagen zijn op donderdag of vrijdag o.v.b.)
Start vakopleiding
In de week van 2 september 2024
Wat leer je onder andere?
Salades / bouillons / soepen / groenten bereidingen / basis sauzen / mousses / bavaroises / marinades /rijstbereidingen / compotes / afwerken van gerechten
Inschrijven
De gekozen opleiding is momenteel vol! Stuur een mail naar info@kookstudiothorn.nl met je naam en telefoonnummer. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Een mogelijkheid kan zijn dat we een extra klas opstarten.
Doelgroep
De kok komt vooral voor in het reguliere horeca segment, al dan niet deel uitmakend van een keten waarbij gerechten uit verse ingrediënten en/of door leveranciers voorbewerkte en geportioneerde producten worden bereid/samengesteld. De kok is (mede)verantwoordelijk voor de (voor)bereiding en opmaak van gerechten. De kok werkt volgens vaste instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentatie.
De koksopleiding bestaat voor een groot deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.
Toelatingseisen
Aan deze vakopleiding zijn geen speciale eisen ten aanzien van een bepaalde vooropleiding noodzakelijk. Het is alleen zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk kunnen worden toegepast om zo een routine te creëren. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.
Examen
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna u een officieel branche erkend diploma SVH - KOK behaalt. Aangepast examen doen? Informeer naar de mogelijkheden.
BOEKEN OF LICENTIE
SVH KOK theorieboeken
of
Online licentie SVH Kok
Documenten
* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. Begin augustus 2024 zal de lesdag definitief worden gemaakt!