Kookstudio Thorn - Paul Kitzen

Kok

De vakopleiding is geschikt voor beginnende beroepsbeoefenaars, enthousiaste vakmensen of gepassioneerde hobbykoks die graag een diploma willen behalen. Voor zowel jong als oud, voor iedereen die praktijkgericht aan de slag wil en de basisbeginselen van het koken verder wil ontwikkelen.

Kookstudio Thorn - Particuliere Vakopleidingen

4450.00
excl. boeken

Opleidingsduur

35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren

Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week

Lestijden *
Lestijden op donderdag van 09.30u tot 14.30u of op vrijdag van 09.30u tot 14.30u. (Lesdagen zijn op donderdag of vrijdag o.v.b.)

Start vakopleiding
In de week van  2 september 2024

Wat leer je onder andere?

Salades / bouillons / soepen / groenten bereidingen / basis sauzen / mousses / bavaroises / marinades /rijstbereidingen / compotes / afwerken van gerechten

Inschrijven

Schrijf je nu in

Doelgroep

De kok komt vooral voor in het reguliere horeca segment, al dan niet deel uitmakend van een keten waarbij gerechten uit verse ingrediënten en/of door leveranciers voorbewerkte en geportioneerde producten worden bereid/samengesteld. De kok is (mede)verantwoordelijk voor de (voor)bereiding en opmaak van gerechten. De kok werkt volgens vaste instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentatie.

De koksopleiding bestaat voor een groot deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.

Toelatingseisen

Aan deze vakopleiding zijn geen speciale eisen ten aanzien van een bepaalde vooropleiding noodzakelijk. Het is alleen zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk kunnen worden toegepast om zo een routine te creëren. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.

Examen

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna u een officieel branche erkend diploma SVH - KOK behaalt. Aangepast examen doen? Informeer naar de mogelijkheden.

BOEKEN OF LICENTIE

SVH KOK theorieboeken
of
Online licentie SVH Kok

Documenten

Eindtermen Kok


* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. Begin augustus 2024 zal de lesdag definitief worden gemaakt!

Volg ons op social media

Instagram  Facebook