Zelfstandig werkend kok
De vakopleiding is geschikt voor beroepsbeoefenaars die ervaring hebben binnen het koksvak en graag hun werk willen bekronen met een diploma. Beroepsbeoefenaars die na het behalen van een koksdiploma door willen stromen naar een hoger niveau.
4660.00
excl. boeken
Opleidingsduur
35 lessen (incl. examen) van 5 klokuren
Studiebelasting
2 á 3 klokuren studie per week
Lestijden *
Lestijden zijn van 09.30u tot 14.30u of van 15.00u tot 20.00u. (Lesdag: woensdag o.v.b.) De ochtendklas is vol! Er zal bij voldoende aanmeldingen een 2e klas starten op woensdagmiddag/avond.
Start vakopleiding
In de week van 2 september 2024
Wat leer je onder andere?
Zetten van deegsoorten / sous-vide bereiding / parfaits / konfijten / grillen / werken met verschillende vis, vlees en gevogelte delen / chocolade / soepen / warenkennis / kostprijsberekening
Inschrijven
Doelgroep
De zelfstandig werkend kok is vooral werkzaam in het middensegment bedrijven zoals brasseries, hotels, restaurants en eetcafés, maar de grotere bedrijven behoren ook tot de mogelijkheden. De zelfstandig werkend kok is normaliter alleen werkend, met ondersteuning van één of enkele hulpkracht(en). Hij/zij is belast met de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken van het bedrijf. Hiertoe is hij/zij verantwoordelijk voor het toezien op het bereiden van gerechten en de operationele randvoorwaarden voorraadbeheer en contacten met de leveranciers. De zelfstandig werkend kok levert input aangaande de samenstelling en wijziging van de menu’s, kaart en methoden.
De zelfstandig kok opleiding bestaat voor een deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie, maar het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier.
Toelatingseisen
U moet in het bezit zijn van een kok (niveau 2) diploma. Daarnaast is het zéér wenselijk dat de geleerde technieken en vaardigheden ook met enige regelmaat in de praktijk worden toegepast om zodoende een noodzakelijke routine op te bouwen. U dient dus minstens 16 uur per week werkzaam te zijn in de keuken van een restaurant of instelling.
Examen
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna u een officieel branche erkend diploma SVH – Zelfstandig werkend kok behaalt. Aangepast examen doen? Informeer naar de mogelijkheden.
BOEKEN OF LICENTIE
Let op! Dit is een aanvulling horende bij de boeken van KOK
Theorieboek Bereidingstechnieken 2
of
Online licentie SVH Zelfstandig werkend kok
Documenten
Eindtermen Zelfstandig Werkend Kok
* Lesdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen per opleiding. Begin augustus 2024 zal de lesdag definitief worden gemaakt!